Όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ 2014

Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης Δικηγόρος Αθηνών Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που έχει στην κατοχή του ο... δικαιούχος ενσωματώνει μια συγκε...






Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης Δικηγόρος Αθηνών



Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που έχει στην κατοχή του ο...

δικαιούχος ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός της είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Πρόσκλησης.



Το ύψος της οικονομικής αξίας της Επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού είναι ανάλογο με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν ,με κατώτατο όριο την 1 διανυκτέρευση και ανώτατο τις 5 διανυκτερεύσεις.

Στην οικονομική αξία της Επιταγής περιλαμβάνεται το ποσό επιδότησης του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών της οικογένειάς του

, που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.



Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» έχει τη μορφή ενός ηλεκτρονικού μοναδικού κωδικού

αριθμού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ)του Οργανισμού και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία των δικα

ιούχων–ωφελουμένων στο «Μητρώο Δικαιούχων–Ωφελουμένων».



Η επιδότηση μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες τους.



Οι ωφελούμενοι ενός δικαιούχου δεν μπορούν να κάνουν χρήση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού χωρίς τον δικαιούχο.Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού»

ισχύει αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι τη λήξη αυτού (31.08.2015).



Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού»ενεργοποιείται με τη σύναψη σύμβασης

(ιδιωτικού συμφωνητικού) μεταξύ του Δικαιούχου και του Παρόχου, στην οποία αναγράφεται,μεταξύ άλλων,ο ακριβής αριθμός διανυκτερεύσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Μετά την 31.08.2015(ημερομηνία λήξης του προγράμματος)

η Επιταγή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς, οι επιλεγέντες δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίηση των Επιταγών τους,

λαμβάνοντας υπόψη ότι η διάρκεια διαμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιδοτηθούν μόνο για τις διανυκτερεύσεις που

πραγματοποιήθηκαν μέχρι την 31.08.2015...

Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού μετά την ενεργοποίησή της με την υπογραφή σύμβασης δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ξανά από τον δικαιούχο, ακόμη και αν με τη σύμβαση δεν εξαντλήθηκε ο μέγιστος δυνατός αριθμός διανυκτερεύσεων.

.

Για ωφελούμενα τέκνα γεννηθέντα από27.08.2010 έως 31.08.2010 η Επιταγή

μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο για τις ημέρες εκείνες που αντιστοιχούν σε συμπληρωμένο το 5 ο

έτος της ηλικίας των παιδιών.



Ως ποσά ιδιωτικής συμμετοχής ορίζονται τα ποσά που οι δικαιούχοι οφείλουν να καταβάλουν στους παρόχους για τη διαμονή τους στο κατάλυμα.



Το ποσό της ιδιωτικής οικονομικής συμμετοχής καθορίζεται κατ’ αρχάςαπό τους παρόχους υπό την προϋπόθεση ότι:

α.το ύψος του ποσού δεν υπερβαίνει τα ανώτατα όρια που καθορίζει ο ΟΑΕΔ

ανάλογα με τη μορφή και την κατηγορία του καταλύματος.



β.το άθροισμα του ποσού της ιδιωτικής οικονομικής συμμετοχ

ής και του ποσού της επιδότησης που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ δεν υπερβαίνει την εγκεκριμένη τιμή πόρτας του τουριστικού καταλύματος.

Σε περίπτωση μη τήρησης έστω και μίας εκ των δύο ως άνω προϋποθέσεων δεν θα

καταβάλλεται η επιδότηση.

Επειδή το πρόγραμμα διατρέχει δύο έτη και οι τιμές πόρτας είναι δυνατόν να

διαφοροποιηθούν το έτος 2015, μέτρο σύγκρισης του ως άνω αθροίσματος θα αποτελούν οι τιμές πόρτας που κατατέθηκαν στην Υπηρεσία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης (2014),ανεξαρτήτως από το αν το 2015 υποβληθούν νέες τιμές προς έγκριση στην αρμόδια Υπηρεσία.



Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των δικαιούχων και των παρόχων για αύξηση του ποσού ιδιωτικής συμμετοχής πέραν των αναγραφόμενων ορίων, ανεξαρτήτως από τυχόν μεταβολές των οικονομικών και λοιπών συνθηκών.



Το ποσό ιδιωτικής συμμετοχής θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο λειτουργικό επίπεδο και στις ποιοτικές παροχές της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση οι προσφερόμενες υπηρεσίες των καταλυμάτων θα είναι ανάλογες της κατηγορίας στην οποία έχουν καταταγεί σύμφωνα με το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.



Το ποσό ιδιωτικής συμμετοχής που καταβάλλει ο δικαιούχος είναι ίσο

με τον πραγματικό αριθμό των διανυκτερεύσεων αυτού και των ωφελουμένων του, όπως αυτές προκύπτουν από τη συναφθείσα μεταξύ παρόχου και δικαιούχου σύμβαση.



Οι πάροχοι την ημέρα της αναχώρησης του δικαιούχου από το κατάλυμα

εκδίδουν Τιμολόγιο ή Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών (νόμιμο οικονομικό παραστατικό, όπως προβλέπεται στον ΚΦΑΣ) αποκλειστικά για το ποσό της ιδιωτικής

συμμετοχής στο όνομα του δικαιούχου.

Στον δικαιούχο δίδεται το πρωτότυπο παραστατικό, ενώ αντίγραφο αυτού συνυποβάλλεται από τον πάροχο με τα λοιπά δικαιολογητικά για την αποπληρωμή του προγράμματος.

Το πρόγραμμα επιδότησης εργαζομένων - ανέργων και των οικογενειών αυτών για την πραγματοποίηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα,θα υλοποιηθεί από 15.09.2014 έως 31.08.2015.Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελουμένων του Προγράμματος ανέρχεται στα 130.000 άτομα.Καταληκτική ημερομηνία προσέλευσης στις Υπηρεσίες για την επίδειξη και προσκόμιση δικαιολογητικών είναι η 11.08.2014 και ώρα 15:00.



α.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ:



i. Έγγραφα Ταυτοπροσωπίας • για Έλληνες πολίτες: ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασθενείας, • για πολίτες της ΕΕ: ταυτότητα ή διαβατήριο, • για υπηκόους τρίτων χωρών: άδεια διαμονής και διαβατήριο.

ii. Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου και ο ΑΜΚΑ των ωφελουμένων μελών του (εφόσον υπάρχουν ωφελούμενα μέλη).

β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ Από όλες τις κατηγορίες δικαιούχων υποβάλλονται στις Υπηρεσίες υποχρεωτικά ΜΟΝΟ τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

i. Φωτοαντίγραφα από τα Βιβλιάρια ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του άμεσα ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του, στην περίπτωση που δηλώνονται στην αίτηση ως ωφελούμενοι προστατευόμενα μέλη των περιπτώσεων α,γ,δ της παραγράφου 2 της Ενότητας Α' του παρόντος.

ii. Φωτοαντίγραφα από τα ατομικά βιβλιάρια ασθενείας των ωφελουμένων σε ισχύ, στην περίπτωση που δηλώνονται στην αίτηση ως ωφελούμενοι τέκνα της περίπτωσης β' της παραγράφου 2 της Ενότητας Α' του παρόντος.

iii. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που έχει εκδοθεί εντός εξαμήνου πριν από την κατάθεσή του στην Υπηρεσία, στην περίπτωση που υπάρχουν στην οικογένεια ανήλικα τέκνα, εξαρτώμενα μέλη των περιπτώσεων α,γ,δ ή τέκνα της περίπτωσης β' της παραγράφου 2 της Ενότητας Α' του παρόντος ή στην περίπτωση συζύγων - δικαιούχων που επιθυμούν να διασυνδεθούν οι αιτήσεις τους.



γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ Για τις παρακάτω ειδικές κατηγορίες δικαιούχων απαιτούνται επιπλέον των δικαιολογητικών των παρ. α και β και τα εξής ανά κατηγορία δικαιολογητικά:

i. Υπήκοοι τρίτων χωρών που αδυνατούν να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε ισχύ: • Άδεια Διαμονής για οικογενειακή επανένωση ή και • Αυτοτελής Άδεια διαμονής μελών υπηκόου τρίτης χώρας ή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής.

ii. Δικαιούχοι που βρίσκονται σε διάζευξη και δηλώνουν τέκνα ως ωφελούμενα: • Δικαστική Επιμέλεια του πατέρα δικαιούχου ή Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/86 της μητέρας, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ότι έχει την επιμέλεια των παιδιών και συναινεί στη συμμετοχή αυτών στο πρόγραμμα ή • Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/86 της μητέρας δικαιούχου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ότι έχει την επιμέλεια των παιδιών.

iii. Δικαιούχοι που έχουν κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013 ημέρες εργασίας που δεν είναι δυνατόν να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως, επειδή δεν έχουν ενταχθεί στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ για οποιονδήποτε λόγο: • Βεβαίωση από τον φορέα απασχόλησής τους για τις ημέρες εργασίας που πραγματοποίησαν και για το ποσοστό κρατήσεων υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 ή • Ατομικά Δελτία Εισφορών (ΑΔΕΙ) ετών 2011, 2012, 2013 ή • Δελτία Ατομικών Εισφορών (ΔΑΤΕ) ετών 2011, 2012, 2013.

iv. Άτομα με αναπηρία 50% και άνω που θεμελιώνουν δικαίωμα συμμετοχής είτε με 50 ημέρες εργασίας είτε με 50 ημερήσια επιδόματα ανεργίας το προηγούμενο έτος: Φωτοαντίγραφο Απόφασης αρμόδιου Δημόσιου Φορέα από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας (δεν απαιτείται για ΑμεΑ εγγεγραμμένα στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, εκτός και αν έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και δηλώνουν συνοδό ως ωφελούμενο μέλος).

v. Δικαιούχοι που δηλώνουν συνοδούς των ιδίων ή ωφελουμένων τους, επειδή ανήκουν στην κατηγορία ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: • Βεβαίωση για το ποσοστό αναπηρίας του δικαιούχου/ ωφελούμενου και για την αναγκαιότητα συνοδείας εκδοθείσα από αρμόδιο Δημόσιο φορέα. Δεν απαιτείται η ως άνω αναφερόμενη βεβαίωση συνοδού για τις περιπτώσεις: ολικής τύφλωσης, βαριάς νοητικής στέρησης, βεβαιωμένης αναπηρίας άνω του 80%. • Φωτοαντίγραφο εγγράφου ταυτοπροσωπίας του συνοδού (βλ. δικαιολογητικά παρ.

1.α.ί της ενότητας αυτής).

2. Μη εμπρόθεσμη προσέλευση για εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης συνεπάγεται τον αποκλεισμό του δικαιούχου από το Πρόγραμμα.

3. Μη εμπρόθεσμη προσκόμιση των ως άνω δικαιολογητικών ή μη πλήρωση των όρων της Δημόσιας Πρόσκλησης και αναντιστοιχία των δηλουμένων στην αίτηση στοιχείων με τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά συνεπάγεται είτε αποκλεισμό του δικαιούχου ή ωφελούμενου αυτού από το πρόγραμμα είτε μη μοριοδότησή του για τα κριτήρια εκείνα στα οποία αφορούν τα δικαιολογητικά.



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

1. Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καταθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής από την 14.07.2014 έως την 11.08.2014 και ώρα 12:00 (μεσημβρινή). Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από τους ίδιους τους δικαιούχους και όχι μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

2. Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται αποκλειστικά από τους δικαιούχους και όχι από τους ωφελούμενους αυτών. Στην αίτηση των δικαιούχων συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία των ωφελουμένων τους.

3. Τα έντυπα ηλεκτρονικών αιτήσεων βρίσκονται αναρτημένα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής έχει ως εξής:

α. Οι υποψήφιοι εισέρχονται στη Διαδικτυακή Πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

β. Συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ». Εφιστάται η προσοχή για την ορθή συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της αιτήσεως, σύμφωνα με τις διαδικτυακές οδηγίες. Σφάλματα κατά τη συμπλήρωση της αίτησης μπορεί να οδηγήσουν στον αποκλεισμό του δικαιούχου ή ωφελούμενων μελών του από το πρόγραμμα ή στη μη μοριοδότησή του.

γ. Με την κατάθεση της αιτήσεως το σύστημα χορηγεί στον δικαιούχο αποδεικτικό της υποβολής της, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου και αναγράφει την ακριβή ημερομηνία υποβολής.

4. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης συμμετοχής με άλλο τρόπο και όχι ηλεκτρονικά, ο υποψήφιος δικαιούχος αποκλείεται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

5. Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία και ώρα (11.08.2014 και ώρα 12η μεσημβρινή) δεν είναι δυνατή.

6. Οι δικαιούχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την προϋπόθεση των 50 ημερών εργασίας, συμπληρώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική αίτησή τους τα πεδία που αφορούν στην ύπαρξη ή μη μηχανογραφημένων ημερών εργασίας και στον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ, διαφορετικά αποκλείονται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

7. Σύζυγοι που και οι δύο είναι δικαιούχοι του προγράμματος, υποβάλλουν ηλεκτρονικά ο καθένας τη δική του αίτηση, συμπληρώνοντας σε ειδικό πεδίο ο ένας τα στοιχεία του άλλου (Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ), προκειμένου να διασυνδεθούν οι αιτήσεις τους. Ωφελούμενα μέλη των περιπτώσεων α, β, γ, ε της παραγράφου 2 της ενότητας Α' του παρόντος, μπορούν να δηλώνονται και από τους δύο συζύγους στις αιτήσεις τους.

Με τη διασύνδεση των αιτήσεων τυχόν επιλογή του ενός συζύγου θα εξασφαλίσει και επιλογή του άλλου (βλ. σχετικά παρ. 11 της Εν. Ε' του παρόντος) και θα εκδοθεί μία κοινή Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr υποβολή ξεχωριστών αιτήσεων από τους συζύγους χωρίς συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων του/της συζύγου - δικαιούχου (Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) συνεπάγεται τη μη διασύνδεση των αιτήσεών τους και τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα, εφόσον δηλώνεται έστω και ένα κοινό ωφελούμενο μέλος στις αιτήσεις τους.

8. Σε κάθε άλλη περίπτωση εκτός αυτής της ως άνω παραγράφου 7 (συζύγων - δικαιούχων που δηλώνουν και στις δύο αιτήσεις τα ίδια ωφελούμενα μέλη και τα στοιχεία του/της συζύγου), όταν έστω και ένα κοινό ωφελούμενο μέλος δηλώνεται από διαφορετικούς δικαιούχους, οι δικαιούχοι αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

9. Διαζευγμένος δικαιούχος πατέρας δικαιούται να δηλώσει στην αίτησή του τα τέκνα του ως ωφελούμενα, μόνο αν έχει τη δικαστική επιμέλεια. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να προσκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση της μητέρας ότι συναινεί στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

10. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α' 75) για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν. Συνεπώς, θα πρέπει να εμφανίζει ταυτότητα περιεχομένου με τα ζητούμενα δικαιολογητικά. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

11. Η αίτηση συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος και των ωφελουμένων αυτού αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας Πρόσκλησης.

12. Οι υποψήφιοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται μόνο με νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων σε αντικατάσταση των προηγουμένων, οι οποίες ακυρώνονται.



Δικαιούχοι» του προγράμματος είναι:

α. εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν πραγματοποιήσει το έτος 2013 πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

β. άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα). γ. άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. «Ωφελούμενοι» του προγράμματος είναι: α. τα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους (τέκνα με ημερομηνία γεννήσεως από την 16.09.1989 έως την 15.09.2009), όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα, ανεξαρτήτως από το αν αυτά ασφαλίζονται από τον ίδιο τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα.

γ. τα άνω των πέντε ετών τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους (τέκνα με ημερομηνία γεννήσεως από την 16.09.1989 έως την 15.09.2009), τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, όπως αυτά αποδεικνύονται από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

δ. τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος (τέκνα με ημερομηνία γεννήσεως από την 16.09.2009 έως την 31.08.2010), όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα, ανεξαρτήτως από το αν αυτά ασφαλίζονται από τον ίδιο τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα. Τα τέκνα της κατηγορίας αυτής αποκτούν δικαίωμα επιδότησης με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού από την ημερομηνία συμπλήρωσης του πέμπτου έτους της ηλικίας τους και έπειτα.

ε. οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς, όπως αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα.

ζ. οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των παραπάνω περιπτώσεων α' έως δ' που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και μόνο όταν:

i. η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στην ενότητα Γ' του παρόντος,

ii. ο δικαιούχος ΑμεΑ είναι μεμονωμένο άτομο, χωρίς άλλα ενήλικα ωφελούμενα μέλη, που μπορούν να θεωρηθούν συνοδοί του, iii. ο δικαιούχος ΑμεΑ έχει ενήλικα ωφελούμενα μέλη, αλλά ανήκουν και αυτά στην κατηγορία ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και δεν μπορούν να θεωρηθούν συνοδοί του. Η επιλογή του συνοδού δικαιούχων ή ωφελουμένων ΑμεΑ γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση. Σε κάθε δικαιούχο ή ωφελούμενο ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω αντιστοιχεί ένας συνοδός.

3. Δεν θεωρούνται δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015: α. οι δικαιούχοι - ωφελούμενοι που έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2013-2014, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της επιταγής ή όχι. Εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο πρόγραμμα έτους 2014-2015, ακόμα και αν έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2013-2014. β. οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

4. Ο έλεγχος της πλήρωσης της προϋπόθεσης συμμετοχής των 50 ημερών εργασίας θα γίνει με αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το ΙΚΑ, με βάση τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ που ο δικαιούχος θα συμπληρώσει στην αίτησή του. Εσφαλμένη συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου ΙΚΑ συνεπάγεται τον αποκλεισμό των δικαιούχων από το πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις συμμετεχόντων που για οποιονδήποτε λόγο οι ημέρες εργασίας τους δεν έχουν μηχανογραφηθεί από το ΙΚΑ (π.χ. εργαζόμενοι σε ΔΕΗ ή φορτοεκφορτωτές, δασεργάτες, εκδοροσφαγείς κ.ο.κ.), ο έλεγχος θα γίνει βάσει των δικαιολογητικών που προβλέπεται να προσκομισθούν στην Ενότητα Γ' του παρόντος. Μη προσκόμιση των δικαιολογητικών αυτών συνεπάγεται τον αποκλεισμό των δικαιούχων από το πρόγραμμα.

5. Ο έλεγχος της πλήρωσης της προϋπόθεσης συμμετοχής των 50 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας και της εγγεγραμμένης ανεργίας για τα ΑμεΑ θα γίνει από τα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.





from PRESS-GR.blogspot.com http://ift.tt/1zNwcbN

via IFTTT

COMMENTS

Όνομα

-17 βαθμούς Κελσίου 'Ακης Τσοχατζόπουλος 17 Νοέμβρη 17Ν 1994 25η Μαρτίου 404 error --Greece-- not found Α' Παγκόσμιος Πόλεμος Άγαλμα Στάλιν Άγγελος Φιλιππίδης Αγία Σοφία Άγκυρα Αγορά Ακρωτηριασμός ζώων Αλέξης Τσίπρας Αντώνη Σαμαρά Αντώνης Σαμαράς απαγωγή Απόστολος Γκλέτσος Αριέλ Σαρόν Αρτέμης Σώρρας Αρχαία Ελληνικά Αστικές συγκοινωνίες ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Βίντεο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Γ. Μπέλτσιος ΓΑΔΑ γαλλική πρεσβεία Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γέρων Παϊσιος Γιάννης Στουρνάρας Γιώργος Γερμενής Γιώργος Κουρής Γιώργος Μαριδάκης Γιώργος Παπακωνσταντίνος Γνώμες Δ. Κοντομηνάς ΔΕΗ Δελτίο καιρού Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δημήτρης Κοντομηνάς Δημόσιο Δημόσιοι υπάλληλοι Δημοψήφισμα διαδίκτυο των πραγμάτων διαδίκτυο των ρομπότ Διαφήμιση ΔΟΥ Δώρο Πάσχα Έγκλημα ΕΚΑΒ Έκθεση έκθεση φωτογραφίας Εκκλησία εκλογές 2014 Εκλογές Τουρκίας Εκλογές των ΗΠΑ Εκπτώσεις Ελ Γκρέκο ελαιόλαδο Ελευθέριος Βενιζέλος ελιά Ελικόπτερο Ελλάδα ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά Ελληνική Αστυνομία ελληνική ταυτότητα ελληνικό χρέος ελληνικός βυθός ΕΛΤΑ ΕΜΥ εξοπλιστικά Επιδόματα Επικοινωνία Εργασία Εύζωνες Ευρωζώνη ζεύγος Γριβέα Ζίγκμουντ Φρόιντ ηλεκτρονικό νόμισμα ηλιακή ενέργεια Ηλίας Κασιδιάρης Ημεροβίγλι Θέατρο Θέρμανση Θησαυροφυλάκιο Θώμη Κουμπούρα ΙΚΑ ΙΣΘΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Ισπανικό φιάσκο Ιστορία ΙΧ Ιωάννης Μπέλτσιος Καιρός Καραμούζης κατασχέσεις Καύσιμα Κοινωνία Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Κόσμος Κρήτη κυβέρνηση κύμα γρίπης Κυριάκος Μητσοτάκης Κώστας Κόλλιας Κώστας Μπακογιάννης λαχανικά ΛΗΣΤΕΙΑ λίστα Λαγκάρντ Λογοτεχνία Μανώλης Καραμολέγκος Μαρινόπουλος Μαφία Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Ομάδες μίζες μικρή Μαρία Μιχάλη Λιάπη Μιχάλης Λιάπης Μνημόνιο Μόνος στο Σπίτι Μπόμπολας μωρό του Σατανά Νίκος Μιχαλολιάκος Ντόναλντ Τράμπ Ο έλλην βρυκόλαξ οικογενειακά επιδόματα Οικονομία οικονομική στήριξη ομοφυλοφιλικές σχέσεις Παναγιώτης Ηλιόπουλος Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Πάρκινσον ΠΑΣΟΚ Περιβάλλον Περίεργα πινακίδες Πληρωμές ανα δήμο ποινικοποίηση Πολιτική Πολιτισμός Προβόπουλος Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Προνοιακά επιδόματα Πρόσωπα πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ ρεκόρ Γκίνες Σάββας Ξηρός Σάλλας Σαντορίνη σάντουιτς ΣΔΟΕ ΣΕΒ Σπύρος Ριζόπουλος Στ. Στασινόπουλος Στάθης Μπούκουρας Σταύρος Ψυχάρης στέλεχος των Ελληνικών Ναυπηγείων Συνέντευξη Συντάξεις ΣΥΡΙΖΑ Σύρος Σχιζοφρενής Σωτ. Εμμανουήλ Σωτήρης Εμμανουήλ Ταγίπ Ερντογάν Ταχυδρομικό Ταμιευτή ριο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τέμενος Τεχνολογία τζακ ποτ Τζόκερ Τήνος Τοπικά Τουρκία Τράπεζα Πειραιώς Τράπεζες τραπεζικά σκάνδαλα Τρόϊκα τυριά Τaxis. Υγεία υπ.Υγείας Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπουργός Οικονομικών Φεστιβάλ Φίλιππος Λοίζος φρούτα φυλακές Κορυδαλλού φυλακές Λάρισας Φυλλάδια Lidl Φωτογραφίες Χ.Α. ΧΑ Χάκερ Χαμόγελο του Παιδιού Χαρ. Γιαγκούδης χαράτσι για τη λιακάδα Χημικά όπλα Χίτλερ Χρήστος Μπαλαντίνας Χρήστος Παππάς Χριστόδουλος Ξηρος Χριστόδουλος Ξηρός Χρυσή Αυγή adrian peterson biography adrian peterson career stats adrian peterson draft class adrian peterson injury adrian peterson stats adrian peterson workout advertise advertise meaning advertise online for free all blogger tricks amendment 2 Antichrist Superstar AOL Weird News Apple arouraios Asbestos Lung Cancer Ayasofya Baywash Bikini Car Wash Bikini Car Wash Bitcoin blogger tricks 2013 blogger tricks 2014 blogger tricks and hacks blogger tricks and tips blogger tricks and tools blogger tricks in urdu blogger widgets Business Business Voip Solutions buyer mortgage note can i make money from internet Car insurance quotes pa Cassandra De Pecol demo Donate car to charity California Donate your car Sacramento dreamweaver free templates download Drug War Marijuana DUCHESNE COUNTY e-branch earn money from facebook earn money from facebook account earn money from facebook like earn money from facebook likes earn money from google EBOLA Editorial equity rates Eva Longoria Facebook FIMOTRO florida amendment 2 Florida Marijuana FLU Forensics Online Course fox news free business templates download free css templates free flash templates download free flyer templates free html templates free html templates download free php templates download free powerpoint templates free ppt templates download free psd templates download free templates free templates download free templates for blogger free website templates download html and css free word templates free wordpress templates Gps Guide Stop Saying Sorry Apologizing Saying Sorry Emotional Wellness Happiness Happiness Today H1N1 HEALTH how can i earn money from facebook how to earn money from facebook groups how to earn money from facebook in hindi how to earn money from facebook pages how to earn money from website how to make money on internet for teenagers IFTTT Influenza (Flu) Injury Lawyers Instagram iPad JP Morgan Kaspersky Consumer Security Risks Kurt Cobain Legal Weed Florida make money from home make money from internet make money from internet without investment make money from youtube make money online Marijuana 420 Marijuana Medical Marijuana Prohibition Maxim Media Medical Marijuana MEDICAL WATCH Mesothelioma Law Firm Met Auto Mobile Banking Mortgage Adviser Motor Festival 2017 NEWS News > People News Feed News Florida off-shore Original Video perfect skin Pizza hut PRESS-GR.blogspot.com Royalty free images stock Simpsons Slider Spin Communications Steve McMahon SWINE FLU Things You Can't Do Naked top blogger tricks tromaktiko Twitter Video Viral War on Marijuana Weird Florida Weird News wisconsin election results wisconsin governor race www.rizopoulospost.com
false
ltr
item
Lamia24: Όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ 2014
Όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ 2014
http://ift.tt/1wAE1gu
Lamia24
http://lamia24.blogspot.com/2014/07/2014_17.html
http://lamia24.blogspot.com/
http://lamia24.blogspot.com/
http://lamia24.blogspot.com/2014/07/2014_17.html
true
5103481857587148528
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Σχετικά άρθρα Κατηγορία Αρχείο Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Επιστροφή στην αρχική Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy